Piiripealsed mängud kolme piiri turniiril

 

 

 

 

 

 

 

Täna toimus YONEX 3 Borders U19 2024 turniiri esimene põhiturniiri päev. Hommik algas segapaaridega.

Segapaarismängus astusid esimesena võistlema Triitoni segapaar Oliver Hani/Romili Vakk, kelle vastasteks olid Prantsusmaa esindajad Gaspard Leriche/Manon Heitzmann. Mängu vältel haarasid peamiselt initsiatiivi Prantsusmaa esindajad, kes kontrollisid keskväljakut kui ka võrgutsooni, mis pani Triitoni segapaari passiivsesse ning kaitsvasse olukorda, kust kahjuks ei suudetud välja tulla ning kogunesid lihtvead prantslaste surve tõttu. Mäng lõppes Prantsusmaa mängijate kasuks 14-21 ja 11-21.

Kaks Eesti segapaari mängisid veel, kelleks olid Rasmus Talts/Marija Paskotši (mõlemad Raul Must SK) ja Siim Saarse/Heili Merisalu (Pärnu SK ja TÜASK). Talts/Paskotši suutsid pärast pingelist mängu seljatada Saksamaa segapaari, tulles tagasi pärast esimese geimi valusat kaotust, kuid hiljem vormistades 8-21, 14-21 ja 16-21 võidu. Siim Saarse ja Heili Merisalu suutsid samuti enda kohtumise Šveitsi segapaari vastu võita, küll napilt, aga kahe geimiga. Lõppseisuks 23-21 ja 21-16.

Rene Leeman/Kaisa Liis Lepp (Raul Must SK / Triiton) said loosi kaudu järgmisesse raundi ning järgmisteks vastasteks on Saksamaa segapaar Schütt/Stommel.

 

Pärast segapaare hakkasid üksikmängud, kus esmalt alustasid mehed. Oliver Hani pidi tunnistama Leedu mängija Domas Paksyse 21-18, 14-21 ja 16-21 paremust. Esimese geimi ajal suutis Oliver kontrollida mängu neutraliseerides Leedu mängija rünnakuid, kasutades kiireid diagonaalseid tõrjeid või diagonaalseid lahendusi, kuna Leedu mängija rünnak oli vägagi otsejoones ning üksluine. Teises geimis maksid lihtvead Triitoni mängijale kahjuks kätte, mille abil sai Leedu mängija kohe 1-6 edu sisse, kust Oliver kahjuks enam välja ei suutnud tulla. Kolmandas geimis oli samuti Leedu mängija kergelt täpsem ning kindlam. Oliveril tekkisid mitmed võimalused mäng kas viigistada või saada momentumit, kuid kolmandas geimis maksid samuti lihtvead kahjuks ning Leedu mängija võttis viimase geimi 16-21 skooriga enda nimele.

Järgmisena astus väljakule Andrei Schmidt, kes nimetatud võistlusel omas kolmandat paigutust. Andrei vastaseks oli Taipei mängija Yan Shu Wang. Esimeses geimis haaras Andrei koheselt initsiatiivi ning hea keskendumisega saavutas koheselt 5-1 eduseisu. Targa ning kaaluka taktikaga suutis Andrei minna intervalli juhtima 11-5 eduseisuga. Geimi teises pooles tabas Taipei mängija enda ründelööke piiri lähistele ning Triitoni mängija mitmed lihtvead tõid skoori võrdseks 13-13 seisul, kuid Andrei suutis haarata jälle initsiatiivi võrgus ja tegi seitsmepunktilise spurdi 20-13 eduni. Esimese geimi suutis Andrei võita 21-15. Teises geimis näitasid mõlemad mängijad suurt kvaliteeti, tuues esile erinevaid ründe kui ka kaitse kombinatsioone, ning liiguti punkt-punktis 11-10 intervallini, kus oli kerge eelis Taipei mängijal. Taktikaliselt üritasid mõlemad mängijad tuua mängu võrgu lähedale, et sundida vastast tegema kehva kvaliteediga tõsteid, mida saaks erinevate ründe kombinatsioonidega ära realiseerida. Andrei saavutas matšpalli võimaluse 20-19 seisul, kuid kahjuks ei suutnud realiseerida. Taipei mängija näitas külmemat närvi ning võitis teise geimi 22-20. Kolmandas geimis oli Taipei mängija agressiivsem ning täpsem, mis tagas talle 11-6 edu intervallil ning näitas sarnast klassi geimi teises pooles, mis tõi vastasele 21-13 ning 1:2 võidu. 

Siim Saarse (Pärnu SK) pidi samuti tunnistama vastase paremust, kui kaotas enda üksikmängu Hispaania esindajale Raul Berguale 12-21 ja 15-21. Ainsa võidu meesüksikmängus saavutas Rene Leeman (Raul Must SK), kes suutis pingelise mängu enda kasuks pöörata ning võita Saksamaa mängijat Leon Kaschurat 21-17, 14-12 ja 21-17. Homme on Rene vastaseks Šveitsi mängija Zhi Lun Ong, kes omab kaheteistkümnendat paigutust. 

 

Naisüksikmängus astus Triitoni mängijatest esimesena platsile Kaisa Liis Lepp. Vastaseks oli Austria mängija Fiona Scrinzi. Kahjuks ei suutnud täna Kaisa Liis enda taset välja mängida. Suurimaks faktoriks olid lihtvead, mis olid tingitud siis kas halvasti sooritatud löökidest või vastase hea surve tagajärjel. Täna pidi Kaisa Liis leppima vastase 11-21 ja 12-21 paremusega. Kindlasti on Kaisal veel mitmeid võimalusi enda taset näidata kui ka realiseerida. Pea püsti ja siit edasi! 🙂

Järgmisena võistles naisüksikmängus Romili Vakk. Romili vastaseks oli Belgia mängija Tammi Van Wonterghem. Mängu kulg oli kui “deja vu”, kus stsenaariumid olid täpselt sarnased, kuid kasusaajad erinevad. Esimest geimi alustas Romili väga edukalt ning targalt mängides suutis vältida lihtvigu ja survestada vastast eksima. Intervalliks eduseis 11-5. Geimi teises pooles lasi Romili belglannal järgi tulla punkti kaugusele ehk 11-12 seisuni, kuid siis tegi Romili viie punktise vahespurdi, mille vastu belglannal mingit lahendust polnud. Romili võitis esimese geimi 21-13. Teises geimis olid üsna sarnased skoorid nii intervalli kui ka geimi lõpuks, kuid seekord ei suutnud Romili vältida lihtvigu ning vastase surve alt välja tulla. Teise geimi võitis Belgia mängija 12-21. Viimane geim oli pingeline algusest lõpuni, kus Romili hoidis kerget eelist kuni intervallini, mida juhtis Triitoni mängija 11-8. Viimase geimi teises pooles taas rollid vahetused, kuna 14-12 seisul saavutas belglanna alati sellise kahe kuni kolme punktilise eduseisu ning otsustavatel momentidel (täpsemalt 17-18 seisust edasi) tehtud lihtvead kahjuks vormistasid vastasele kokkuvõttes 21-13, 12-21 ja 17-21 võidu. 

Heili Merisalu (TÜASK) pidi tunnistama Šveitsi mängija Gaelle Fuxi 14-21, 21-9 ja 14-21 paremust. Ainsa võidu naisüksikmängus saavutas Marija Paskotši (Raul Must SK), kes suutis alistada Prantsusmaa mängija Manon Heitzmanni 21-15 ja 21-17. Homme on Marija vastaseks Leedu mängija Jorune Šalnaite.

 

Meespaarismängus võistlesid Triitoni mängijatest Andrei Schmidt/Oliver Hani, kelle vastasteks olid Hollandi meespaar Sean Fanseda/Dion Hoegen. Mängu algusest saati domineeris Triitoni meespaar mängu ning ei andnud vastastele võimalustki. Mehed tõestasid, et on viienda paigutuse väärilised. Mõlemas intervallis juhiti 11-5 eduseisuga ning lõpuks võideti mõlemad geimid sama skooriga, milleks oli: 21-13 ja 21-13. Järgmisteks vastasteks on Saksamaa meespaar Justin Dang/Philipp Euler.

Meespaarismängus võistlesid ka veel Rene Leeman/Rasmus Talts (mõlemad Raul Must SK), kelle vastaseks oli Saksamaa meespaar Felix Schütt/Alexander Philipp Zhang. Pingelise mängu tagajärjel pidid Eesti mehed tunnistama vastaste 14-21, 22-20 ja 18-21 paremust.

 

Naispaarismängus võistlesid Triitoni eest Kaisa Liis Lepp ja Romili Vakk. Vastasteks oli Belgia naispaar Fae Boonen/Lieke Van Parys. Lihtvigadest antud edu ei suutnud meie noored enam tagasi teha. Intervallis jäädi alla 5-11. Belglannad näitasid klassi, võttes kinni võrgu- ja kesktsooni ning domineerides servi-vastuvõtu olukordi. Esimene geim 14-21 Belgiale. Teises geimis kahjuks jätkus sarnane stsenaarium geimi esimeses pooles, kus enamasti lihtvigadest said vastased punkte. Pikemate rallide käigus oli näha, et mida pikemaks mäng kulges, seda rohkem võimalusi tegelikult tekkis meie noortel. Intervallis jäädi alla 4-11. Teise geimi teine pool kulges üsna sarnaselt eelnevale geimile, peale ühe nüanssi. Seisul 9-17 hakkas Triitoni naispaar mängima mängima enda mängu ning jõudes kahe punkti vaheni (16-18), tehes 7-1 punkti spurdi. Kahjuks oli see liiga hilja ning väikse ehmatuse saanud belglannad lõpetasid teise geimi 18-21 skooriga. 

Naispaarismängus võistlesid ka veel Heili Merisalu (TÜASK) ja Marija Paskotši (Raul Must SK), kelle vastaseks oli Prantsusmaa esindajad Margaux Lasis/Lucie Meclot. Kahjuks pidid Heili ja Marija tunnistama Prantsusmaa naispaari 13-21 ja 12-21 paremust.

 

Homsed mängud algavad kell 10.00. Esimestena astuvad väljakule segapaarid:

Rasmus Talts/Marija Paskotši – kell 10.30

Rene Leeman/Kaisa Liis Lepp – kell 11.00

Siim Saarse/Heili Merisalu – kell 11.00

 

Tänaseid tulemusi kui ka homset ajakava saate näha SIIT

Mängude ülekandeid on võimalik vaadata SIIT

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga