Imet ei sündinud – Kuuba medalikursil ei jätka

Pariisi olümpiamängude sulgpalliturniiril mängis Kristin Kuuba kolmapäeva hommikul M-alagrupi esikoha peale kümnenda asetusega Pusarla Venkata Sindhuga (India) ning kaotas 5:21, 10:21. Kuuba lõpetas oma teise olümpia seega samamoodi kui esimesegi kolm aastat tagasi, ühe võidu ja ühe kaotusega.

Avageim oli nukravõitu. Kuuba ei suutnud kuidagi püsida vastase pakutud tempos ning jäi kiiresti taha 0:8, kusjuures pooled punktid langesid Sindhule eestlanna eksimustest palli üle võrgu tagasi löömisel. Oma esimese punkti saavutas Kuuba rünnakust piki piiri ning kohe järgmise punkti mängimisel eksis indialanna ise. Intervall saabus Sindhu eduseisul 11:2. Mängu jätkudes läks vastane ette 15:2, siis lendas Kuuba ründelöök piki piiri. Seisul 18:3 saatis Sindhu sulgedega palli auti ning viimase punkti selles geimis teenis Kuuba heast servitõrjest Sindhu esimesel geimpallil.

Teise geimi alguses üllatas Eesti esireket India esireketit ühe hea rünnaku ja tõrjega ning läks ette 2:0. Vastuseks järgnesid kuus punkti 2019. aasta maailmameistrilt, kuid Kuuba suutis seekord mängu veidi kauem enam-vähem tasakaalus hoida. Viimane “normaalne” kaotusseis oli 6:8, seejärel saavutas Sindhu kolm punkti järjest ja sai rahulikult jooma. Mängu jätkudes kasvatas Sindhu oma edu kiiresti 19:6-le, loovutas siis veel mõned punktid ka meie lootusele, kuid kolmas matšpall lõpetas selle kohtumise.

“Esimeses geimis ei saanud tempo erinevuste tõttu oma mängu kuidagi tööle. Sa võid tugevatega neid punkte ja pallivahetusi mängida, aga võtmeküsimus on see, kuidas see punkt endale saada. Kui leiad oma arust õige lahenduse, aga vastane kõik need pallid tagasi toob, siis on raske võimalust saada,” tõdes Kuuba Kanal 2-le antud usutluses pärast mängu.

Kuuba saab nüüd suvepuhkusele, Sindhut ootab Porte de la Chapelle Arenas neljapäeval, 1. augustil ees kaheksandikfinaal hiinlanna He Bingjiao vastu. Samad sulgpallurid olid vastamisi ka Tokyo OM-i pronksimatšis ning tookord jäi peale Sindhu 21:13, 21:15.

Mäng ja Postimehe blogi on järelvaadatavad SIIT
Kuuba – Sindhu mängu statistikat näed SIIT

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga