Riias algas Latvia International

Kesknädalal Riia Rimi Olympic Centeris alanud Futures Seriesi kategooria sulgpalliturniiril Victor Latvia International 2024 on kaasa löömas ka rohkelt selle ala paremikku põhjanaabrite juurest.

Meeste üksikmängus arvati eestlastest otse põhitabelisse vaid Karl Kert (Raul Musta SK), ülejäänud eesotsas valitseva Eesti meistri Tauri Kilgi (Triiton), pikaaegse selle mänguliigi valitseja Raul Musta (Raul Musta SK) ning parima juuniori Andrei Schmidtiga (Triiton) pidid alustama valikturniiril.

Valikturniiri tabelis kolmanda asetuse saanud Kilk oli avaringis vaba, teises tuli tema vastaseks šotlane James Robertson. Mõlemapoolsete võimalustega matšis jäi peale Eesti meister 21:18, 21:17. Neljapäeva pärastlõunal tuleb tartlasel vastamisi minna Zhe Ming Nigel Yapiga (Singapur).

Treeneritöö kõrvalt ka endiselt harjutava Raul Musta viis loos kokku meie noorteklassi ühe parima palluri Marti Joostiga (Nõo SK). Avageimis suutis veteran peale jääda 22:20, teises veidi kindlamalt, 21:16. Teises ringis õhtupoolikul mängis Must Sebastian Pinkowicziga. Poolakas sai meie mehelt ka geimi kätte, võites kolmest esimese 21:19, kuid edasi pani tallinlane oma kogemused maksma – 21:12, 21:11. Neljapäeva õhtupoolikul on Musta järgmine vastane Danielius Berzanskis Leedust.

Andrei Schmidt sai avaringis hõlpsalt hakkama lätlase Reinis Krauklisega (21:10, 21:13) ja püris õhtul 21:5, 21:1 (!) võiduga edasi Joel Mislav Kunstiga (Raul Musta SK) mängides. Andrei järgmine vastane on kas Marcus Kruse (Taani) või Andrzej Niczyporuk (Poola). Dennis Kumar (SK Fookus) võitis avaringis Ivo Keissi (Läti) 21:15, 21:13, kuid kaotas teises Danila Gataullinile (Norra) 7:21, 11:21. Siim Saarse (Pärnu SK) kallutas enda kasuks kolmegeimilise mängu rootslase Carl Bremeri vastu, võites 18:21, 21:10, 21:10. Järgmine vastane tuli Soomest ning Sami Pajunen mängis meie mehe auti numbritega 19:21, 21:14, 21:16. Karl-Rasmus Pungas (SK Fookus) kaotas rootslasele Carl Claessonile 9:21, 12:21.

Naiste üksikmängus on põhitabelisse Catlyn Kruusi (Triiton), Ramona Üpruse (TÜASK) ja Helis Pajuste (Raul Musta SK) seltsi pääsemiseks vaja võita kolm vastast. Kaisa Liis Lepp (Triiton) alistas tasavägises avamängus Victoria Greasley (Rootsi) 24:22, 17:21, 21:15 ning kohtub neljapäeval Sofia Lavrovaga (Ukraina). Romili Vakk (Triiton) viibis platsil samuti kolm geimi ja sai lõpuks Maja Jankost (Poola) jagu 13:21, 21:18, 21:8. Teises ringis on tema vastaseks klubikaaslane Marelle Salu, kes oma avaetteastes oli 21:12, 21:9 parem Emily Abelast (Malta). Nemadki kohtuvad neljapäeval.

Laura-Liis Kale (TSKeskus) võitis kolmes geimis Ebba Holmströmi (Rootsi), Emilia Šapovalova (Triiton), Karolina Pintšuk (TÜASK) ja Eliise-Kristiine Altmäe (Raul Musta SK) kaotasid avaringis.

Meeste paaarismängu valikturniiril algavad mängud neljapäeval, Eestist asuvad kahte võitu püüdma Oliver Hani (Triiton) – Rasmus Talts (Raul Musta SK), Marti Joost – Rasmus Roogsoo (Triiton) ja Robert Kasela – Mihkel Talts (Triiton). Põhitabelis on juba ees neli meie paari, neist Kristjan Kaljurand (TÜASK) ja Raul Käsner (Triiton) on kolmanda, Anton Berik ja Mikk Õunmaa (Triiton) neljanda ning Karl Kert ja Tauri Kilk kuuenda asetusega.

Naiste paarismängus on Marelle Salu ja Emilia Šapovalova neljapäeval püüdlemas põhitabelisse viivat võitu Nikola Mukiele (Läti) ja Karolina Pintšuki üle. 32 parema seas on Kati-Kreet Käsneril ja Helina Rüütlil (Triiton) kolmas ning Kruusil ja Üprusel viies asetus.

Segapaarismängus on Mikk Õunmaal ja Ramona Üprusel seitsmes paigutus. Nende esimesed vastased on Igor Jasek ja Alicia Syrek Poolast. Eesti meistrid Kristjan Kaljurand ja Helina Rüütel kohtuvad esimeses mängus valikvõistlustel alustava paariga. Põhitabelis on veel Andrei Schmidt ja Emili Pärsim ning Mattias Thomas Luhaväli ja Laura-Liis Kale. Kvalifikatsioonis võistlevad Oliver Hani ja Romili Vakk, Hugo Themas ja Elisaveta Berik, Rasmus Roogsoo ja Lumikki Liias, Dennis Kumar ja Mia Sakarias, Rasmus Talts ja Helis Pajuste ning Emilia Šapovalova koos šotlase Evan Kennyga.

Ülekandeid Riia turniirist saab vaadata SIIT

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga