Meeldiv intriig jäi Riias olemata

Riias jätkuval Victor Latvia Internationalil oli õhus võimalus, et kui nii Tauri Kilk kui ka Raul Must valikturniiri viimases ringis oma vastasest jagu saavad, lähevad nad õhtupoolikul juba põhiturniiri esimeses ringis omavahel kokku. Siis et üksikmängu valitsev meister 17-kordse üksikmängu meistri vastu rahvusvahelisel turniiril.

Paraku nii ei juhtunud, sest tänavune Eesti kullaomanik Tauri Kilk (Triiton) viimasel tõkkel komistas. Tartlasest maailma edetabelis ligi paarsada kohta madalamal paiknev Eliel Melleri hoidis varahommikuses kohtumises kindlamalt ohje peos ning võitis kahes geimis, 21:16, 21:19.

Avageimis spurtis soomlane kiiresti ette 10:5 ja 13:7 ning ehkki Kilgil õnnestus viigistada 16:16, oli järgnenud lõppvaatus kurblik. Melleri noppis viis punkti järjest ning lõpetas 13 minutit väldanud esimese suuremate probleemideta. Teises geimis sai Kilk tasavägise alguse järel joogipausiks ette 11:10 ning mängu jätkudes ka 13:10, kuid Melleri tuli taas rinnale (13:13). Veel juhtis meie mees 16:13 ja 18:16, kuid mängumeeste punktid kuulusid taas 20-aastasele soomlasele. Melleri läks ette 20:18 ning võitis teiselt matšpallilt. Kohtumine vältas kokku 32 minutit.

1987. aasta mees Raul Must (Raul Musta SK) heitles samal ajal 2005. aastal sündinud taanlase Martin Harboga ning jäi 31 minutiga kahes geimis peale 21:15, 21:13. Põhiturniiri esimeses ringis oli Mustal seega võimalus Mellerile koduse konkurendi kukutamise eest “kätte maksta”. Paraku nii ei juhtunud, ehkki mängimisele tuli kolm geimi. Esimese neist võitis soomlane 21:11, teise eestlane 21:15. Viimane geim oli tasavägine, kuid pikema kõrre tõmbas 20-aastane Melleri.

Eesti on 16 parema seas ikkagi esindatud ja selle eest kandis hoolt Karl Kert. Tunamullune Eesti meister mängis Prantsusmaad esindava Arthur Wakhevitschiga kaks võrdset geimi ning mõlemas pani oma paremuse maksma just tähtsate punktide mängimisel – 25:23, 21:19 vormus 40 minutiga. Kerdi järgmine vastane on teise asetusega Kian-Yu Oei Saksamaalt.

Kolm paari kolme geimiga edasi

Kert ja Kilk on üles antud ka meeste paarismängus, kus kuuenda asetusega paarina kohtuti reedel avaringis Jesper Borgstedti ja Max Svenssoniga. Avageim ei õnnestunud – 21:16 rootslastele. Edasi valitsevate Eesti meistrite koostöö paranes. Teine geim võideti 21:14 ja kolmas juba 21:9. Meie meeste järgmine proovikivi on Prantsusmaalt.

Veel kaks võidukat Eesti meespaari kindlustasid endale koha 16 parema seas kolmanda geimiga. Kolmanda asetusega Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner said Agil Gabilovi ja Dicky Dwi Pangestu üle avageimis võidu 21:15, kuid teise geimi võitis Aserbaidžaani paar 21:13. Kolmandas geimis jäid jälle peale eestlased 21:15. Teises ringis mängitakse iirlastega.

Andrei Schmidti ja Hugo Themase viis loos kohe avaringis kokku teise asetusega islandlaste David Bjarni Bjornssoni ja Kristofer Darri Finnssoniga. Meie noormehed võitsid esimese geimi 21:18, teises jäid peale kauge saareriigi esindajad 21:11. Kolmas geim kuulus siiski tartlastele 21:17 ning laupäeval ootavad sakslased.

Neljanda asetusega Anton Berik ja Mikk Õunmaa ei pidanud reedel platsile tulemagi, sest taanlased Martin Harbo ja Thomas Valther loobusid. Laupäeval läheb mänguks poolakatega.

Kruus ja Pajuste jõudsid teise ringi

Naiste üksikmängus meie sulgpalluritest ainsana põhiturniiri lävepakule jõudnud Romili Vakk (Triiton) ei suutnud siiski 32 parema hulka astuda. Valikturniiril teise asetusega Katrin Neudolt võitis pool tundi väldanud kohtumise 21:19, 21:15. Kehalt meie sulgpallurist tublisti kogukam austerlanna hoidis enamiku mänguajast initsiatiivi, kuid omad võimalused olid ka triitonlannal. Mõlemas geimis oli Neudolt intervalliks ees vaid 11:10, esimeses suutis Vakk kaotusseisu 17:19 veel viigiks mängida, teises tegi austerlanna otsustava, seitsmepunktilise spurdi Vaki eduseisult 13:12.

Pärastlõunal tehti algust põhiturniiriga, kus tabelis ka kolm eestlannat. Kaks neist edenesid ka järgmisse ringi ehk 16 parema sekka. Catlyn Kruus (Triiton) jäi peale kahevõistluses belglanna Karla Henryga 21:19, 21:16. Helis Pajuste (Raul Musta SK) juhtis Natalia Slobodova vastu avageimis 11:2, kui slovakitar rätiku ringi viskas. Ramona Üprus (TÜASK) kohtus Dounia Pelupessyga (Šveits) ja kaotas 16:21, 13:21.

Koha pärast veerandfinaalis mängib Kruus nüüd viienda asetusega Heli Neimani (Soome) ja Pajuste rootslanna Mirjam Lindgärdega.

Kaks segapaari teises ringis

Viiest Eesti segapaarist pääsesid teise ringi kaks. Seitsmenda asetusega Mikk Õunmaa (Triiton) ja Ramona Üprus võitsid kolmes geimis Poola paari Igor Jasek ja Alicja Syrek 21:10, 16:21, 21:12. Järgmisena tuleb vastamisi minna prantslaste Ewan Goulini ja Agathe Cuevasega.

Kristjan Kaljurand ja Helina Rüütel tegid numbritega 21:12, 21:5 tuule alla Ukraina paarile Vladislav Kunin – Jaroslava Vantsarovska ning lähevad 16 parema seas vastamisi neljanda asetusega Norra paariga Jonas Østhassel ja Julie Abusdal.

Valikturniiri kaudu kõrgemasse seltskonda pääsenud Hugo Themas ja Elisaveta Berik (Triiton) pidid tunnistama viienda asetusega indialaste Farogh Sanjay Amani ja Anagha Karandikari paremust 21:15, 21:11. Andrei Schmidt ja Emili Pärsim (Triiton) jäid prantslastele Thibault Gardonile ja Kathell Desmots-Chacunile alla 15:21, 13:21. Tallinlased Mattias Thomas Luhaväli ja Laura-Liis Kale lõpetasid oma etteaste 10:21, 14:21 kaotusega Poola paarile.

Kolm Eesti naispaari teises ringis

Naiste paarismängus vormistas emaks saanud ja perenime vahetanud Kati-Kreet Käsner (Marran) oma tagasituleku Helina Rüütli kaastoel võidukalt. Eesti esipaar alistas Poola paari Emilia Jochacy ja Kaia Ziolkowska 21:15, 21:15. Teine Triitoni paar Kaisa Liis Lepp ja Romili Vakk kaotasid Austria paarile Sarah Dlapka ja Lena Rumpold avageimi 15:21, kuid võitsid järgmised kaks 22:20 ja 21:18. Teises ringis on kaks Triitoni paari vastamisi omavahel.

Ladusalt läks avaetteaste ka viienda asetusega Catlyn Kruusil ja Ramona Üprusel, kes said leedulannadest Jogaile Kelečiutest ja Monika Sukackaitest jagu 21:7, 21:18. Teises ringis ootavad Ukraina sulgpallurid.

Ülekandeid Riia turniirist saab vaadata SIIT
Latvia Internationil turniiritabelid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga