Riias võidutses Eesti segapaar!

Riias pühapäeval lõppenud Victor Latvia Internationalil võitsid segapaarismängu Kristjan Kaljurand (TÜASK) ja Helina Rüütel (Triiton)! Poolfinaalis heitlesid Kaljurand ja Rüütel 52 minutit ning said pingutuse eest tasutud 20:22, 21:19, 21:17 võiduga teise asetusega rootslaste Ludwig Axelssoni ja Jessica Silvennoineni üle. Finaalis tuli platsil viibida veel kümme minutit kauem, kuid piseegi tasus end ära.

Samuti kolmegeimilise ja 52-minutilise mängu (ka numbriliselt üsna sarnase – 20:22, 21:12, 21:17!) järel teisest poolfinaalist sakslaste Simon Kraxi ja Amelie Lehmanni vastu end finaali murdnud iirlased Joshua Magee ja Moya Ryan olid finaali esimeses geimis veidi teravamad ja võitsid selle 19 minutiga 21:19. Teises geimis mängisid tartlased 6:8 kaotusseisu 12:8 eduseisuks ning ehkki vastased jõudsid veel viigini 16:16, kanti selle geimi viimased viis punkti Eesti segapaari arvele.

Otsustavas geimis oli iirlaste ainus eduseis 2:1. Intervalliks olid ees Kaljurand ja Rüütel 11:8 ning mängu jätkudes nopiti kohe veel kaks punkti. Tundus, et vastastel saab jõud otsa, sest teisel pool võrku eksiti üha enam. Meie paar sai ette 17:10, kuid viimase nelja punkti saavutamiseks tuli siiski veel tublisti vaeva näha. Magee ja Ryan jõudsid veel nelja punkti kaugusele (13:17), kuid mitte enam. Esimeselt matšpallilt lõpetas Kaljuranna rabak üks tund ja kaks minutit väldanud mängu eestlaste võiduga!

Helina Rüütlil oli võimalus ka teises finaalis osaleda, sest naiste paarismängus jõudsid tema ja Kati-Kreet Käsner samuti nelja parema sekka. Poola esindajad Anastasia Khomich ja Daria Zimnol olid mõlemas geimis aga triitonlannadest tsipa kindlamad ning marssisid finaali skooriga 21:17, 21:16. Poola paar võitis ka kogu turniiri, finaalis alistati 6:21, 21:17, 24:22 prantslased Agathe Cuevas ja Kathell Desmots-Chacun.

Ülekandeid Riia turniirist saab vaadata SIIT
Latvia Internationil turniiritabelid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga