Tauri Kilk kerkis edetabelis uude sajasse

Läinud nädalal Lubinis peetud Polish Internationalil teise ringi jõudnud ja kokkuvõttes üheksandat kohta jagama jäänud Tauri Kilk (Triiton) kerkis teisipäeval avaldatud maailma edetabelis kõrgemale kui kunagi varem. Turniiri Poolas 415. kohalt alustanud tartlane teenis 16 parema sekka jõudmise eest niipalju punkte, et kerkis uude sajasse, 352. kohale! Tosina turniiriga on Kilk teeninud 3702 punkti.

Nüüd on üksik- ja meespaarismängu valitseva Eesti meistri eesmärk jõuda kolmanda saja sekka. Hetkel on selleks rajajooneks 4798 punkti. Vaid seitse punkti sellest rohkem on praegu Eesti meessulgpalluritest kõrgeimal kohal (298.) paikneval Karl Kerdil (Raul Musta SK). Maailma edetabeli esikolmikus on tänavu viis rahvusvahelist turniiri võitnud Shi Yuqi (Hiina), olümpiavõitja Viktor Axelsen ja Anders Antonsen (mõlemad Taani).

Naiste edetabelis on Kristin Kuuba (Triiton) 66. kohal, nädalaga kaotas ta ühe positsiooni. Tabeli tipus on olümpiavõitja An Se-Young (Lõuna-Korea), järgnevad kaks hiinlannat, Chen Yufei ja Wang Zhiyi. Naiste paarismängus paiknevad Kati-Kreet Käsner ja Helina Rüütel 124. kohal. Maailma esipaar on Hiinast, olümpiavõitjad Chen Qingchen ja Jia Yifan.

Meeste paarismängus on kogenud Kristjan Kaljurand (TÜASK) ja Raul Käsner (Triiton) 141. kohal, Anton Berik ja Mikk Õunmaa (Triiton) paiknevad 157. ning Eesti meistrid Kilk ja Kert 223. kohal. Liidrid on Pariisi olümpial hõbedaga leppima pidanud Liang Weikeng ja Wang Chang Hiinast.

Eesti segapaaridest on edetabelis esimesel kohal Mikk Õunmaa (Triiton) ja Ramona Üprus (TÜASK), kelle leiame 169. kohalt. Kolmikjuhtimine on hiinlastele, tabeli tipus õilmitsevad Pariisi olümpiavõitjad Zheng Siwei ja Huang Yaqiong.

BWF World Ranking

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga