Eesti juuniorid alistasid MM-il Hollandi

Eesti juunioride sulgpallikoondis teenis 24. MM-võistluste segavõistkondade turniiril Hiinas Nanchangis teise võidu, alistades Hollandi 110:94. Võit tõstis Eesti koondise C-alagrupi turniiritabelis enne viimast vooru taas teiseks. Mullusel MM-il USA-s 21. koha hõivanud hollandlased suutsid meie vastu saada kaks matšivõitu ja ühe viigi. Seitse kohtumist lõppesid meie koondise kasuks.

Mõõduvõtu avasid meespaarid. Algus oli tasavägine, kuid Rasmus Roogsoo ja Rasmus Talts hoidsid siiski initsiatiivi enda käes. Viigiseisult 4:4 jäeti Casper Spaans ja Joep Strooper maha ning võideti oma etteaste 11:6. Mehed ka jätkasid, meie esireket Andrei Schmidt hollandlase Mats Duweli vastu. Eesti edu vahe vähenes kolmele punktile (13:10) ja kohe ka kahele (14:12), kuid seejärel sai Andrei oma mängu käima ja pääses ette 19:12. Seda eduseisu meie mees enam käest ei andnud. Ta võitis oma minimatši 11:7 viis Eesti ette 22:13.

Järgmise etteaste tegid segapaarid. Eestil Rasmus Talts ja Lumikki Liias, hollandlaste poolelt Casper Spaans ja Sterre Bang. Meie omad alustasid bravuurikalt, minnes ette 4:0. Seejärel noppisid mõne punkti ka hollandlased, aga vahet otsustavalt vähendada ei suutnud. Talts ja Liias läksid ette 8:4 ja 9:5 ning kallutasid kolmanda minimatši kindlalt enda kasuks – 11:5. Kokkuvõttes juhtis Eesti 33:18.

Liias ja Bang jätkasid ühe soojaga ka järgmises kohtumises, naispaarilisteks vastavalt Marija Paskotši ja Inger Pothuizen. Meie neiud noppisid esimese punkti, kuid järgmised seitse loovutati vastastele. Edasi meie paari mäng küll veidi paranes (5:10), kuid peagi oldi taga juba üheksa punktiga (5:14) ning Eesti üldeduseis kahanes esmalt seitsmele ja seejärel neljale punktile. Üle kivide ja kändude õnnestus Eesti paaril siiski esimesena 44. punktini jõuda. Bang ja Pothuizen võitsid selle kohtumise 20:11, kuid kokkuvõttes juhtis siiski endiselt Eesti 44:38.

Matši viisid ekvaatorile Marija Paskotši ja Flora Wang. Tallinlanna suutis eelmise kohtumise muremõtted kiiresti unustada ning läks ette 4:0. Seejärel võitis kolm punkti järjest Wang, kuid Paskotši vastas sellele kahega. Wang tuli ühe punkti kaugusele (7:8), kuid siis õnnestus Eesti sulgpallur kaks korda järjest ning saavutas lõpuks ka 11:8 võidu. Eesti ees 55:46.

Teises meespaarismängus olid meie poolt platsil Andrei Schmidt ja Rasmus Talts, hollandlastel Casper Spaans ja Joep Strooper. Tasase alguse järel jäid meie omad maha 2:4, kuid vastast ära ei lastud, hoopis mindi omakorda ette 5:4 ja 7:5. Hollandlased jõudsid viigini (7:7), aga mitte enam juhtima. Schmidt ja Talts tegid seisuks 10:8 ning kohe ka 11:8. Eesti oli ees tosina punktiga, 66:54.

Andrei Schmidt jäi väljakule edasi, tema vastaseks astus Hollandi pingilt üksikmänguks Dion Hoegen. Valitsev Eesti juunioride meister ei jätnud vastasele mitte just palju hingamisruumi, minnes kiiresti ette 6:1 ja seejärel 9:2. Andrei võitis 11:4 ja kasvatas Eesti eduseisu taas soliidseks, 77:58.

Eesti juuniorid on MM-võistlustel kogunud juba kaks võitu. Foto: Mihkel Talts, Triiton

Schmidt sai kohe mängida ka kolmanda “geimi” järjest, sest matši kaheksandat kohtumist jätkas ta segapaaris koos Heili Merisaluga, teisel pool võrku Joep Strooper ja Sterre Bang. Alguse viigiseisult (3:3) pääsesid meie omad ette 5:3, ent vastased viigistasid. Schmidt ja Merisalu ette 8:5, aga seegi polnud veel noor võit, sest Strooper ja Bang jõudsid taas viigini 8:8. Ka Eesti paari 10:8 eduseis polnud hollandlastel veel liiast – mindi omakorda ette 11:10! 88. punkt oli siiski meie paari oma. Minimatš viigis 11:11 ja Eesti ees 88:69.

Hollandi viimane lootus oli nende teine naispaar, kus Sterre Bangi kõrval oli nüüd Flora Wang. Meilt läksid vigade parandust tegema Lumikki Liias ja Marija Paskotši. Ja tegidki! 3:0 ja 7:0 juhtima ning võit vormistati numbritega 11:7. Eesti ees 99:76.

Liias ja Bang läksid nüüd pingile ning Eesti ja Hollandi vastasseisu lõpetasid taas Wang ja Paskotši. Nende esimese kohtumise viiendas voorus (võistluse reglement lubab mängijaid vabalt ka korduvalt kasutada!) oli võitnud Paskotši 11:8. Näis, et tallinlanna ei lase end üllatada ka kordusetenduses. Ta läks ette 4:1 ja 6:3 ning näis vääramatult liikuvat 110. punkti suunas. Võidu ootus viis aga krampi ning Wangi 10:0 spurt aitas hoopis Hollandi kodaniku ette 14:8! Alles siis teenis punkti juurde ka Paskotši, aga kaotas seejärel taas oma pallingu. Eesti päästnud punkt siiski tulemata ei jäänud, ehkki Wang võitis minimatši 18:11.

Kümne matši kokkuvõttes võitis Eesti 110:94 ning kui kolmapäeval end Norral üllatada ei lasta, jätkatakse MM-il 40 segavõistkonna seas mänge 9.–16. kohani. Teises eelviimase vooru kohtumises alistas Norra Mongoolia 110:49.

Mongoollased lõpetasid turniiri nelja kaotusega, ülejäänutel on peetud kolm kohtumist. Kõik kolm vastast on võitnud Malaisia, kaks võitu on Eestil ja Hollandil ja üks Norral. Holland kohtub viimases voorus Malaisiaga.

MM-võistluste tulemused

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga