Meie meespaar oli MM-il neljanda ringi lävepakul

Juunioride 24. MM-võistlustel Hiinas Nanchangis said Eesti sulgpallurite etteasted kolmapäevaga läbi. Samas ei puudunud noormeeste paarismängus palju, et Andrei Schmidt ja Oliver Hani oleks end neljandasse ringi ehk 16 parema sekka mänginud. Nanchangis 16. paigutuse vääriliseks hinnatud poolakate Mikolaj Morawski ja Krzysztof Podkowinski üle saadi esimeses geimis võit 21:15. Teist geimi valitsesid poolakad 21:12 ja jäid peale ka otsustavas kolmandas. 21:18.

Esimeses geimis olid tartlased taga 6:9, kuid intervalliks juba ees 11:10. Hea rütm saadi kätte 15:14 eduseisus olles, sest viimasest seitsmest punktist nopiti kuus. Teises geimis ei pääsenud meie noormehed kordagi ette, maksimum oli (ainus) viigiseis 7:7. Poolakad marssisid 12:10 pealt ette 18:11 ja võitsid kindla vahega. Otsustavas geimis kujundasid pikalt moodi Schmidt ja Hani, juhtides 5:1, 9:6 ja joogipausiks 11:10. Meie omade viimane eduseis oli 15:14, viimane viigiseis 17:17. Lõpuspurdiks (4:1) oli rohkem jõudu Morawskil ja Podkowinski. Kahju!

Neidude paarismängus said Emilia Šapovalova ja Heli Merisalu kogeda maailma absoluutset tipptaset, kui kolmanda ringi kohtumises oldi vastamisi esimese asetusega Chen Fanshutiani ja Liu Jiayue’ga. Esimeses geimis läksid hiinlannad kiiresti ette 9:0 ning võitsid 21:4. Teises geimis oli mängu juba rohkem, ehkki Chen ja Liu juhtisid ka selles sündmuste käiku algusest peale. Šapovalova ja Merisalu parandasid 4:8 kaotusseisu 6:8-le, kuid siis loovutati vastasele viis punkti järjest. Hiina paar võitis 21:11. Kohtumine vältas 23 minutit.

Noormeeste üksikmängus jõudis ainsa eurooplasena neljandasse ringi poolakas Mateusz Goals, neidudest sai samaga hakkama Lucie Krulová (Tšehhia).

MM-võistluste turniiritabelid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga