Hiinlased teenisid kodus kolm kulda

Segavõistkondade turniiril teise kohaga leppima pidanud Hiina sulgpallijuuniorid noppisid pühapäeval Nanchangis lõppenud 24. MM-võistluste individuaalturniirilt kolm kuldmedalit. Kullad saadi mõlemas üksikmängus ja segapaarismängus.

Üksikmängus hõivasid hiinlased nii noormeeste kui ka neidude osas neljast medalist kolm. Noormeeste seas sai esikoha esimese asetusega Hu Zhean, alistades finaalis kaasmaalase Wang Zijuni 21:15, 21:18. Liu Yangmingyu kõrval sai teise pronksi Mohamed Zaki Ubaidillah (Indoneesia). Neidude seas pidi esimese asetusega Sarunrak Vitidsarn (Tai) leppima pronksiga, sest kaotas poolfinaalis Xu Wenjingile 12:21, 22:24. Xu võitis ka kuldmedali, sest alistas finaalis kaasmaalanna Yin Yiqingi 19:21, 23:21, 21:11. Teise pronksi sai Dai Qinyi.

Segapaarismängus võidutsesid teise asetusega hiinlased Lin Xiangyi ja Liu Yuanyuan. Kullamäng Taiwani paari Lai Po Yu ja Liang Ching Suni vastu lõppes 37 minutiga nende 21:18, 21:14 võiduga. Pronksi teenisid jaapanlased Shuji Sawada ja Aya Tamaki ning kolmas hiinlaste paar Wang Ziheng ja Cao Zihan. Veerandfinaalis taivanlastele kaotanud prantslased Tom Lalot Trescarte ja Elsa Jacob olid individuaalturniiril ainsad Euroopa esindajad, kes kaheksa parema sekka pääsesid.

Meeste paarismängus pidas asetus paika, sest kulla võitsid esimesena tabelisse paigutatud Kang Khai Xing ja Aaron Tai Malaisiast. Hu Keyuani ja Lin Xiangyi vastu võideti avageim 21:18, kuid teises jäid peale teise asetusega hiinlased 21:15. Otsustava geimi võitsid malaislased 21:18. Vastasseis vältas 65 minutit. Pronksi said Chen Yongrui ja Chen Zhehan (Hiina) ning Kenta Matsukawa ja Yuto Nakashizu (Jaapan).

Neidude paarismäng oli ainus mänguliik, kus hiinlastel finaali asja polnud. Jaapanlased Ririna Hiramoto ja Aya Tamaki said kulla 21:17, 21:17 võiduga Zi Yu Low ja Dania Sofea üle. Just malaislased olid poolfinaalis 71 minutiga lõpetanud esimese asetusega hiinlaste Chen Fanshutiani ja Liu Jiayue ambitsioonid kodurahva ees kuld võita. Koos hiinlastega said teise pronksmedalikomplekti Syahira Media ja Rinjani Kwinara Nastine Indoneesiast.

Meenutuseks ka eestlaste kohad Nanchangis. Segavõistkond – 16. koht. Noormeeste üksikmäng – Oliver Hani ja Andrei Schmidt 33/64, Rasmus Roogsoo 65/122. Neidude üksikmäng – Emilia Šapovalova 33/64, Marija Paskotš ja Romili Vakk 65/118. Noormeeste paarismäng – Oliver Hani ja Andrei Schmidt 17/32, Rasmus Roogsoo ja Rasmus Talts 33/64. Neidude paarismäng – Heidi Merisalu ja Emilia Šapovalova 17/32, Lumikki Liias ja Marija Paskotši 65/79. Segapaarismäng – Rasmus Roogsoo ja Lumikki Liias 33/64, Oliver Hani ja Romili Vakk ning Rasmus Talts ja Emilia Šapovalova 65/117.

Juunioride MM-võistluste lõppjärjestused

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga