Tauri Kilk ületas Prahas valikturniiril kõik tõkked

Prahas peetaval Yonex Czech Openil oli eestlastest esimesena võistlustules Tauri Kilk (Triiton), kes alustas hommikul meeste üksikmängu valikturniiri. Põhitabelisse 32 parema sekka jõudmiseks oli neljapäeval vaja alistada kolm vastast ja sellega sai tartlane ka kenasti hakkama.

Meie aja järgi kell kaheksa õhtul alustas Kilk otsustavat kohtumist austerlase Michael Tomiciga. Ja alustas hästi. Esimese pausini jõuti juba nelja minutiga, Kilgil oli selleks hetkeks punkte 11 ja vastasel neli. Paus midagi ei muutnud, Kilk läks ette 14:5. Maailma edetabelis 490. kohal paiknev Tomic mängis küll mõned punktid tagasi, kuid vahe oli tasa tegemiseks juba liialt suur. Kilk võitis kümme minutit väldanud geimi 21:12.

Raskusi võidu poole liikumisel ei suutnud Austria kodanik Eesti kodanikule tekitada ka teises geimis. Kilk sai ette 3:0, 6:1 ja intervalliks 11:5. Edasi juhtis Kilk 14:6, 18:8 ning miski ei suutnud tema võitu enam väärata. Sport hall Repy teisel väljakul peetud pallivahetused said 23 minutiga ja meie mehe võiduga 21:12.

Põhitabelis on Tauri Kilgi vastaseks veel üks poolakas, maailma edetabelis 193. kohal paiknev Mikolaj Szymanowski. Poolaka sünniaasta on meie mehest omast vaid aasta võrra varasem. Mäng algab reedel meie aja järgi kell 12.55.

Esimene vastane alistus kahes geimis

Päeva esimeses matšis sai tartlane kindla võidu. Poolakas Michal Walentek punnis küll avageimis kõvasti vastu, minnes kuus korda juhtima, aga õnneks oli tema 9:8 eduseis ka selle kohtumise eelviimane. Kilk jõudis joogipausiks ette 11:9 ja noppis mängu jätkudes kohe veel kaks punkti. Esimene geimpall küll veel soovitut ei toonud, kuid teiselt võitis meie mees 21:15.

Teise geimi esimese punkti teenis Walentek, kuid edasi olid ohjad juba Kilgi käes. Intervalliks juhtis triitonlane 11:7, seisult 15:10 kasvatas oma edu 19:10-le ning võitis esimeselt matšpallilt 21:12. Teine geim vältas neli minutit kauem kui esimene, kokku kulutas Kilk end avamängus 24 minutit.

Valitseva Eesti meistri teine vastane oli samuti poolakas, valikturniiril teise asetuse saanud Maksymilian Danielak, kes avaringis oli mänguvaba. Avageim lõppes tosina miutiga samade numbritega, mis esimesegi poolaka vastu – 21:15. Danielaki viimane eduseis oli 4:3, edasi läks Kilk ette 7:4 ja 9:5 ning juhtis intervalliks 11:8. Korraks oli vahe ka viis punkti (13:8), kuid edasi tuli poolakas veidi lähemale (halvimal juhul 17:15), kuid geimi lõpus tegutses Kilk kindlalt.

Teises geimis kiirustas Danielak ette 3:0 ja 7:1. Kilk parandas kaotusseisu 4:7-le, aga jooma mindi siiski poolaka eduseisus 11:5. Tartlasest maailma edetabelis kaheksa kohta eespool (330.) paiknev 20-aastane Danielak suutis ka geimi teises pooles Kilgi üritustele vastused leida ning kolmandast geimist polnud pääsu. Poolakas võitis 21:14, kui mängitud sai 27 minutit.

Kolmandas geimis mindi võrdselt, vaid korraks pääses Danielak ette kahega (4:2). Kaotusseisust 6:7 õnnestus Kilgil võtta kolm punkti järjest, kuid vastane oli vilgas vastama ning läks omakorda ette 10:9. Pooled vahetati siiski meie mehe 11:10 eduseisul. Paus tuli rohkem kasuks Kilgile, ta sai juhtima 14:11. Otsustavalt ära minna vastane siiski ei lubanud, vähendades vahe kolmel korral ühele punktile. Eesti meistri tahtmine jäi lõpuks siiski peale. 19:16 pealt tuli 20:16 ja sekundid enne kolmveerandtunni täistiksumist ka 21:16. Põhiturniir tuli veel sammukese lähemale!

Valikturniiri tabel
Otsepilt

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga